Ademhaling

Heel weinig mensen beseffen het belang van een goede ademhaling. Ademen is het leven zelf.

Mensen die hoog in het lichaam oppervlakkig ademhalen zullen eerder in hun denken schieten en zich daarmee identificeren dan mensen die diep en rustig weten door te ademen tot in hun buik. Helemaal wanneer zij dit bewust doen.

Goed diep bewust ontspannen ademhalen brengt meer zuurstof in het bloed wat weer goed is voor gezonde organen en je hersenen. Het stelt je in staat helderder te denken of waar te nemen.

Wanneer je je in het dagelijks leven weet te verbinden of te identificeren met je ademhaling in plaats van met je gedachten, zul je veel meer rust en ruimte ervaren.

Je ademhaling is zacht, helend en verbindend wanneer je je bewust weet te verbinden met de energie van je adem. Je zou die energie kunnen sturen naar je hart, andere organen of lichaamsdelen of naar andere schepsels.

Wanneer je je adem met je levensenergie verbindt, wordt dit ook wel prana genoemd. Er wordt wel gezegd dat prana levensenergie is die de ziel voedt. Wanneer je dus bewust je levensenergie met je adem verbindt, werk je met hart en ziel aan je bestemming de hemel op aarde scheppen!


“De pas vertragen en iedere seconde iedere ademhaling proeven, 
dat is genoeg”

Thich Nhat Hahn