Affirmaties

We hebben vaak niet bewust in de gaten dat we de hele dag tegen onszelf aan het praten zijn. Dat hoeft niet altijd verkeerd te zijn, maar in veel gevallen praten we onszelf onbewust ook allerlei negatieve onwerkelijkheden aan.

We moeten of willen van alles terwijl we al druk bezig zijn, maar voeren onbewust de druk op. Of er zijn ‘stemmen’ in ons hoofd die ons onzeker maken, ons aanpraten dat we slecht keuzes kunnen maken, dingen niet goed kunnen en al wat niet meer. Dat is van grote invloed op je houding in het leven. Op hoe je je manifesteert of plezier hebt in het leven.

Door de rust die je bij het mediteren creëert, kom je er langzaam achter wie je werkelijk bent en wat je werkelijk wilt. Oude overtuigingen en patronen ga je doorbreken.

Affirmaties kunnen je daarbij geweldig helpen. Affirmaties zijn bewust gekozen beweringen.

Affirmaties spreek je altijd in een positieve vorm uit en alsof het al zo is. Het is ook al zo, alleen de ervaring is er nog niet. Je mag het weer gaan (in)zien.

De snelheid en de kracht waarmee een positieve ervaring beklijft, zit in de herhaling en in de aandacht die je een affirmatie geeft .


“Daarom zeg Ik u,
al wat gij bidt en begeert,
gelooft dat gij het hebt ontvangen,
en het zal geschieden”.

Marcus 11:24